Volkan Isı

Servis İste

+90 534 313 58 58

Su Tesisatı Hizmetleri

Su Tesisatı Bakımları, Onarımı ve Arıza Tespitleri

Su Tesisat Hizmetleri ve Tamiri

Su tesisatları hassas bir yapıyı her zaman sahiptir. Kişiler bu konuda su tesisat tamiri nasıl yapılır konusunda bilgi araştırması içerisine girerler. Bu alanda oluşturduğumuz firmamızda su tesisat tamir işlemlerini en kaliteli makinelerle birlikte sağlıyoruz. Bizlerle iletişime geçerek bu hizmetlerimizden destek isteyebilirsiniz. Su tesisatı tamiri, sızıntılar, tıkanmalar veya arızalar gibi çeşitli sorunları içerebilir. İşte adım adım su tesisatı tamiri süreci. Sorunun Tanımlanması. İlk adım, sorunun ne olduğunu belirlemektir. Su sızıntısı mı var, tıkanma mı yaşanıyor veya başka bir arıza mı var? Sorunu tam olarak tespit etmek önemlidir. Su Kesimi. Eğer sızıntı veya tıkanma gibi sorunlar varsa, suyun ana vanasını kapatmalısınız. Böylece çalışma esnasında su sızıntısı veya taşkın gibi istenmeyen durumlar yaşanmaz.

Firmamız da bu işlemleri aşama aşama ve hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Gerekli Araç ve Malzemelerin Hazırlanması. Tamir işlemi için gerekli olan alet ve malzemeleri hazırlayın. Bu araçlar arasında pense, anahtar seti, tesisat bandı, conta gibi malzemeler yer alabilir. Sızıntı Tamiri. Eğer su sızıntısı varsa, öncelikle sızıntının olduğu noktayı bulun. Ardından, sızıntı yapan boru veya bağlantıyı onarmak için gereken adımları takip edin. Contaları kontrol edin veya gerekirse değiştirin.Tıkanıklık Giderme Eğer tıkanıklık varsa, lavabo, tuvalet veya gider borularını temizlemek için özel tesisat açıcı ürünler veya yaylı tıkanıklık açıcıları kullanabilirsiniz.

Su Tesisatında Yaşanan Arızalar Nelerdir?

u tesisatı bulunduğumuz yapıların barındırdığı üç ana tesisat sisteminden biridir. Tuvalet, banyo, mutfak başta olmak üzere su kullanımı yaptığınız tüm bölümlerin arkasında bu önemli tesisat türü bulunmaktadır. Evlerin, işyerlerinin, inşaatların su ile ilgili tüm ihtiyaçları su tesisatı sistemi ile yerine getirilir. Örneğin bulaşık yıkarken kullanılan musluk suyu su temiz su tesisatı tarafından sağlanır, bulaşık yıkama işlemi boyunca kullanılan su ise pis su tesisatı tarafından dışarıya iletilir. En basit örnekten de anlayabileceğiniz üzere su tesisatı bulunduğumuz yapılar için son derece önemlidir ve bu tesisatta meydana gelen bir arıza asla ihmal edilmemelidir.

Boruların deformasyonu:

Her şeyde olduğu gibi su tesisatında kullanılan boruların da bir ömrü vardır. Bu borular zaman ilerledikçe çürümeye başlar ve tesisat sistemini kaldıramayacak kadar deforme olmuş olur. Bu deforme sonucunda su tesisatınızda sızıntılar ve çatlaklar oluşması muhtemeldir.

Ek yerlerinin deformasyonu:

Boruların birleştirilme işleminde bazı yardımcı malzemeler kullanılır, bu malzemelerin zaman içerisinde yaşayacağı arızalar da su tesisatında problemlere neden olabilmektedir.

Malzeme hataları:

Tesisat sisteminde birden fazla malzeme kullanılır ve bu malzemelerin tümü farklı özellikler barındırır. Demir içeriği zengin bir boru darbelere daha dayanıklı olurken plastik içerikli bir malzeme aynı dayanıklılığı gösteremeyebilir. İşte bu gibi durumlarda su tesisatında bazı arızalara neden olabilmektedir.

Oksitlenme:

Oksitlenme kelimesini daha önce duymuş olmalısınız. Bu can sıkıcı sorun su tesisatı içinde geçerlidir, özellikle yıllanmış yapılarda meydana gelen bu oksitlenme boruların paslanmasına ve çürümesine neden olur. Çürüyen bir boru eskisi kadar dayanıklı olmadığı için sızıntı ve çatlaklara neden olur.

Üretim hataları:

Yeni bir eve taşındınız ve su tesisatı konusunda sorun mu yaşıyorsunuz? Bunun sebebi tesisat sisteminde kullanılan hatalı parçalar olabilir. Teknolojinin gelişmesi ile üretim aşamaları sorunsuz ilerliyor olsa da bazı durumlarda parçalar hatalı olarak üretilerek piyasaya sürülür. Bu hatalar tesisat sisteminize zarar veren etkenlerden biri olabilir.

Kireçlenme:

Herkesin bildiği gibi yeterince iyi arıtılmayan su bol miktarda kireç içerebilir. Bu kireç miktarı ne kadar çok olursa su borularına verdiği zararlar da aynı oranda artmış olur. Zaman içerisinde kireç ile kaplanan borular sadece su tesisatına zarar vermek ile kalmaz, basınçlı suya ihtiyaç duyan beyaz eşyalarımızda da ciddi arızalar oluşturur.

VOLKAN ISI

Su Tesisatı Arızaları Tamir ve Onarım

Tesisatınızda meydana gelebilecek arızaların bir kısmı hakkında konuştuk, peki böyle bir sorun yaşarsanız ne yapmalısınız? Öncelikle su tesisatı konusunda ne kadar bilgili olursanız olun bu arızaları bireysel olarak çözmeye çalışmayın. Su tesisatı ciddiyet isteyen bir yapıdır ve bu yapılardan yaşanan arızalar sadece uzman kişiler tarafından giderilmelidir. Eğer siz de su tesisatı konusunda sorun yaşıyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz

Sıkça Sorulan Sorular

Sorulacak soruları önceden düşünerek sizleri bilgilendirmek istedik.

Su kaçak onarıcı kimyasal, kalorifer tesisatına ilave edilir. Kaçak onarıcı ilaç, kalorifer borularında su ile birlikte dolaşarak bütün çatlakları kapatır böylece su sızıntısı tamiri gerçekleştirilmiş olur.

Su sızdıran borular, tamir etmezek binamıza aşırı derece zarar verir. Bir usta beklerken, epoksi macun ya da boru kelepçeleri gibi malzemelerle boruları geçici olarak onarabilirsiniz. Boruyu tamir ederken, işlemi daha rahat yapmak için bir kayma kaplini kullanın. Ne yaparsanız yapın, suyu kapattığınızdan emin olun.

20˚C’de ve 25 atü basınçta çalışma ömrü 50 yıldır. -20˚C ile +95˚C aralığında kullanıma uygundur. (Boru içindeki akışkanın donma derecesi göz önüne alınarak izolasyon uygulanmalıdır.)

Öncelikle bakılması gereken yerler su giderleri ve süzgeçlerdir. Su kaçağının kaynağını bulup, müdahale edemiyorsanız; tüm taş, seramik veya beton kaplama kırılmalı, eğim betonuna ulaşıp yalıtımı tekrar yapmalı ve su testinden geçtikten sonra tekrar kaplamanızı yapmanız gerekir. Bu zor ve zahmetli kır-dök yöntemidir.